دومین نشست تخصصی از اولین محور سلسله نشستهای موضوعی شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در روز یکشنبه 4 خرداد ماه 93 در محل سالن اجتماعات شرکت مادر تشکیل شد.
دومین نشست تخصصی از اولین محور سلسله نشستهای موضوعی شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در روز یکشنبه 4 خرداد ماه 93 در محل سالن اجتماعات شرکت مادر تشکیل شد.
در ابتدای این نشست که با عنوان «تجربه های موفق اجرایی در سکونتگاههای غیررسمی خانه محله شیراز» تشکیل شد.آقای طالبان و خانم نژداغی به بیان تجربه خانه محله شیراز پرداختند و به بیان اقدامات توانمندسازی شهر شیراز، ساخت خانه محله به عنوان یک نهاد اجتماعی، رابطه دستگاههای دولتی با خانه محله و دلایل موفقیت آمیز بودن تجربه خانه محله در شیراز پرداختند.سپس پرسش و پاسخ با مشارکت حضار شکل گرفت که در آن به جایگاه قانونی و نحوه راه ا ندازی خانه محله، نحوه تصمیمگیری و دخالت ارگانهای دولتی در تصمیم گیریها،آسیپ پذیری اینگونه اقدامات با تغییر مدیریت و ... اشاره شد.
در ادامه دکتر پیران ضمن مثبت دانستن تاکید بر نرم افزار به جای سخت افزار در هر دو پروژه، به تغییر زبان و ذهنیت و چارچوب نظری در نگاه به موضوعات و رابطه با مردم تاکید کرده و اشاره کردند که اینگونه نهادهای واسط باید در ادامه کار به تدریج کم نقش تر و کمرنگ تر گردند.
همچنین دکتر شیخی به عنوان یکی از اعضای پنل ضمن تاکید بر حضور تمامی مردم در پروژه ها، به زمان کم جلسه برای بررسی دقیق دو پروژه اشاره نمودند. همچنین دکتر فهیمی به عنوان دیگر عضو پنل و نماینده مشاور توضیح دادند که مشاور تعبیر «کنسول محله» را به جای خانه محله به کار برده بود تا بر نهاد اجتماعی محله تاکید شده و این نهاد را مکا ن محور نکند.
در انتها نیز دبیر علمی جلسه، آقای دکتر صرافی با اشاره به اینکه قریب به 15 میلیون نفر در شهرهای ایران بدون کمک دولت خانه سازی کرده و زندگی کرده اند، تاکید کردند که دولت نباید نقش پدرسالارانه توزیع درآمدهای نفتی را داشته باشد. ایشان اشاره کردند که با اینکه فقر شهری مساله ای ساختاری است، نباید به خاطر پرداختن به مسائل کلان، مسائل جزء را فراموش کرد و منتظر ماند تا همه مشکلات در سطح کلان حل شود.