سه شنبه 20 شهریور 1403
شرکت عمران و مسکن سازان استان فارس

رویکردهای ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در سال 1400

تاریخ انتشار:چهارم اسفندماه99

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران جلسه بررسی عملکرد سه استان ایلام، اردبیل، فارس و جنوب استان فارس(لارستان) در خصوص وظایف مرتبط با اقدام‌های فرابخشی و بین بخشی ستادها در سال جاری با حضور نمایندگان ادارات کل راه و شهرسازی استان‌های ذکر شده و با مدیریت زهرا اسکندری مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار برگزار شد.

در این جلسه نمایندگان ادارات کل راه و شهرسازی گزارشی از فعالیت‌های استان در زمینه بازآفرینی شهری ارایه کردند و زهرا اسکندری در خصوص رویکردها و چارچوب برنامه‌های 1400 در ارتباط با برنامه اقدام مشترک با سازمان اجتماعی کشور و بازنگری و تکمیل برنامه موجود، فعال‌سازی ستادهای استانی و شهرستانی و نیز هماهنگی وظایف مرتبط با راهبر و استان نکاتی را تشریح کرد.

اسکندری با اشاره به اقدام‌هایی که اعضای ستاد بازآفرینی شهری باید در سال 1400 انجام دهند،در این خصوص توضیحاتی ارایه کرد و گفت: سال آینده باید گزارش عملکرد شرکت را به هیات دولت ارایه کنیم، برای این منظور چارچوب گزارش در راستای تحقق ماده 59 قانون برنامه ششم توسعه در اختیار ستادهای استان و شهرستان قرار می‌گیرد که بر اساس آن می توانند گزارش عملکرد خود را تنظیم کنند، برنامه زمانی در نظر گرفته شده برای این امر نیمه اردیبهشت است.

او یکی دیگر از رویکردهای سال جاری را که برای سال آینده نیز در اولویت قرار گرفته، هماهنگی و هم‌افزایی با سازمان اجتماعی کشور برشمرد و توضیح داد: سازمان اجتماعی کشور دفاتر تسهیلگری را در 22 استان راه اندازی کرده است، بر اساس جلسات برگزار شده از طریق این سازمان با همه دستگاه‌های مرتبط به استراتژی مشترک رسیده‌ایم.

اسکندری ادامه داد: ما نیز گزارش‌هایی را به شورای اجتماعی ارایه کردیم و در نهایت قرار بر این شد تا سال آینده محله‌هایی که سازمان اجتماعی کشور در آن‌ها دفاتر تسهیلگری دارد در اولویت فعالیت دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و دولتی قرار گیرند.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با تاکید بر این که برای این منظور باید با این دفاتر به طور مرتب جلسه برگزار کنیم، اظهار کرد: همچنین نیاز است تا جلسات ستاد شهرستان برای بررسی برنامه‌های محله‌ای تشکیل و برنامه‌ها تصویب شوند. هدف این است این فعالیت‌ها در ابتدای سال آینده آغاز و زیرساخت‌های مورد نیاز آن از هم اکنون فراهم شود که یکی از این اقدام‌ها هماهنگی با دفتر برنامه و بودجه شرکت است.

اسکندری با بیان این که بعد از تصویب برنامه محلات باید در برنامه اقدام مشترک تقسیم کار صورت گیرد، عنوان کرد: برنامه‌هایی که در برنامه اقدام مشترک قرار ندارند باید تعیین تکلیف شوند.

او افزود: سال آینده برای فعال‌تر شدن ستادها باید هر 2 هفته یک بار جلسات هماهنگی کوتاهی داشته و آماده تهیه برنامه هفتم شویم. از سوی دیگر انتظار این است، برنامه اقدام مشترک که با همکاری سازمان اجتماعی کشور در حال انجام است را به نتیجه برسانیم، شرکت وظیفه برنامه‌ریزی را بر عهده دارد و باید بتوانیم به خوبی این کار را انجام دهیم.

او یکی دیگر از رویکردهای سال آینده را برخورد «مساله محور» برشمرد و گفت: استان‌ها باید موضوعات کلیدی که با آن مواجه هستند را با ستاد در میان بگذارند و آن را در اولویت سال آینده قرار دهند.

همچنین در این جلسه جباری کارشناس دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گزارشی از عملکرد استان‌های اردبیل، فارس و ایلام در خصوص وظایف مرتبط با اقدام‌های فرابخشی و بین بخشی ستادها همچون وضعیت عملکرد برنامه اقدام مشترک بازآفرینی شهری این استان ها ارایه کرد.

او با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن ارزیابی عملکرد استان‌ها در سال 99 خواستار بروزرسانی گزارش‌های ارسالی به دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شد.

برنامه موفق بازآفرینی شهری در محله آزادی ایلام

در این جلسه نماینده ایلام نیز در خصوص فعالیت‌های بازآفرینی شهری این استان توضیحاتی ارایه کرد و گفت: در حوزه احیا و بازسازی محلات، محله آزادی نمونه خوبی از اقدام‌های بازآفرینی شهری به شمار می رود، این محله 7 هکتار مساحت دارد و می‌توان گفت تا کنون 90 درصد خروج محله از حاشیه نشینی انجام شده است. در زمینه کاهش سکونتگاه‌های غیررسمی نیز پروژه‌های بسیاری انجام شده و سرانه این محلات به دیگر محلات شهر نزدیک شده است.

آغاز پروسه بازنگری مطالعات در محدوده‌های مصوب

در ادامه نماینده استان اردبیل نیز با بیان این که تلاش کردیم تکالیف قانونی خود را انجام دهیم، توضیح داد: در استان اردبیل پروسه بازنگری مطالعات در محدوده‌های مصوب را با هماهنگی استانداری شروع کرده‌ایم تا اطلاعات بروزرسانی شود، علاوه بر این مطالعات جدیدی صورت گرفته است تا سال آینده شهرهای نیازمند بازآفرینی را در اولویت قرار دهیم.

ضرورت بروزرسانی برنامه‌ها

نماینده استان فارس نیز گزارشی از اقدام‌های انجام شده در زمینه بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: در راستای اقدام مشترک و به منظور افزایش کیفیت سکونت در محلات هدف فعالیت‌هایی با بسیاری از دستگاه‌های عضو ستاد در دست انجام است اما این فعالیت‌ها کامل نیست. دستگاه‌ها کم و بیش فعالیت خود را انجام می دهند اما اکثرا منتظرند تا اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران به شکل مجزا به آن‌ها ابلاغ شود این در حالی است که خودشان باید از منابع موجود برای این پروژه‌ها هزینه کنند.

همکاری پر رنگ با بخش خصوصی

سلمان مهرابی مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان فارس (لارستان) نیز با اشاره به این که 70 درصد از زمان خود را برای تشویق بخش خصوصی به مشارکت در اجرای پروژه‌ها اختصاص داده‌ایم، عنوان کرد: شناسایی بناهای دارای ارزش تاریخی که عملا بی سرپرست است یا مالک فعلی توانایی نگهداری مناسب از آن را ندارد و واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی از جمله فعالیت‌های انجام گرفته در این زمینه به شمار می رود.

او اظهار کرد: برای این منظور جلسات مختلفی با بخش خصوصی برگزار کرده‌ایم تا پای کار بیایند، خوشبختانه این جلسات موفقیت‌آمیز بوده و بخش خصوصی به این موضوع ورود پیدا کرده و کار مرمت یا تغییر کاربری به سمت واحدهای بومگردی شروع شده است.

او افزود: علاوه بر این پروژه‌های مشارکتی تفریحی و فرهنگی نیز با همکاری بخش خصوصی در دست انجام است.

مهرابی با اشاره به این که اعتبارات سایر دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی شهری، ضمانت اجرایی ندارد، تصریح کرد: با این وجود پروژه‌هایی که تعریف کرده‌ایم بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او همچنین گفت: تا کنون سه محله هدف در لارستان شناسایی کرده‌ایم و برای سال آینده می‌توانیم 2 محله دیگر را نیز به برنامه‌ها اضافه کنیم.


طراحی سایت و سئو توسط بهار آرام
Top